Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů Testado.cz - recenze a výběry nejlepších produktů
Menu
>

2018 Türkiye İçin En İyi VPN

18. 9. 2018 Zuletzt aktualisiert am

Açılımı Virtual Private Network olan VPN bir çeşit sanal ağdır ve kullanıcıların internete güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlar. VPN’i Türkçede Sanal Özel Ağ olarak adlandırırız. Bu sanal ve özel ağlar bireysel (veya kurumsal) kullanıcılar ile internet arasında kriptolardan (bir çeşit sanal şifre) tünel örerek kullanıcı kimliğini gizler. Peki, kullanıcılar neden bu tünele ihtiyaç duyarlar?

VPN kullanımının en yaygın sebebi tabi ki de güvenliktir. Hemen ardından gelen ve neredeyse güvenlik kadar popüler olan bir diğer sebep ise erişimdir. Çünkü VPN kullanıcıların kimliğini bulunamaz hale getirerek onları kötü amaçlı saldırganlardan korur. VPN yazılımları bu kimlik gizleme sayesinde, mesela başka bir ülkeden bağlanıyormuşsunuz gibi göstererek, yasaklı sitelere giriş olanağı da sağlar. Özellikle Türkiye’de Vikipedi gibi yasak olan popüler sitelere bu şekilde kolaylıkla güvenli bir erişim sağlanabilir.

Bu yazımızda VPN yazılımlarından nasıl yararlanabileceğinizi sizlere anlatacağız. Öncelikle bir VPN yazılımı edinmeniz gereklidir. Fakat artan talep sonucu oluşan VPN denizinden doğru yazılımı seçmeniz, güvenliğiniz için çok önemlidir.

Sizler için aşağıda en iyi VPN yazılımlarıyla ilgili detaylı bir değerlendirme hazırladık.

[wpsm_toplist]

2018 Türkiye İçin En İyi VPN

[wptm id=15]

1) CyberGhost VPN

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Lehte:”]

  • Uygun fiyatlı
  • 7 cihazda kullanılabilir
  • ABD Netflix’e bağlanma imkanı
  • Yüksek derece gizlilik özelliği
  • Tüm protokoller için yüksek şifreleme
  • 20 milyondan fazla kullanıcının tercihi

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Aleyhte:”]

  • Yetersiz müşteri desteği

[/wpsm_cons][/wpsm_column]

CyberGhost VPN, 2018 yılında en iyi VPN programları arasında yerini aldı. Sitemiz tarafından ve ayrıca milyonlarca kullanıcı tarafından tavsiye edilen CyberGhost, kullanıcılara sayısız avantajlar sunuyor. Bu VPN yazılımının en büyük avantajı şüphesiz güçlü şifreleme özelliği olarak kabul ediliyor. Yani bu yazılım ile hem maksimum güvenlik hem de maksimum gizlilik elde edebilirsiniz. Güçlü şifrelemesi sayesinde CyberGhost VPN ile Netflix’in ABD yayınını bile izleyebilirsiniz. CyberGhost, tüm bu yüksek güvenlik ve gizlilik özelliklerini sunarken hızdan da ödün vermemektedir.

Oldukça yüksek bir hızla büyüyen CyberGhost, gördüğü aşırı ilgiden ve artan kullanıcı kitlesinden dolayı yeterli müşteri hizmetleri desteğini maalesef sağlayamamaktır. Fakat şirketin bu konu üzerindeki çalışmaları devam ediyor.

Sitemizin sunduğu çok özel teklifle oldukça uygun bir fiyata bu yazılıma sahip olabilirsiniz. 18 aylık alınması halinde CyberGhost VPN’in aylık ücreti $2.75’ya denk gelebiliyor ve bu teklif kullanıcıların şu anda alabileceği en iyi tekliftir.

Daha fazla bilgi >>

2) NordVPN

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Lehte:”]

  • Çok sayıda sunucu
  • Birçok ülkede geçerlilik
  • Şifreli sohbet özelliği
  • Ultra hızlı dolaşım seçeneği
  • Gelişmiş müşteri desteği
  • Kullanıcı dostu arayüz

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Aleyhte:”]

  • Diğer yazılımlara kıyasla daha yavaş VPN hizmeti
  • Yetersiz Android ve iOS hizmeti

[/wpsm_cons][/wpsm_column]

Özellikle profesyoneller tarafından tercih edilen Nord VPN yazılımı 50’den fazla ülkede hizmet veriyor. Gizliliğe oldukça önem veren bu yazılım 4.800’den fazla server’a yani sunucuya sahip. Tüm protokollerinde de yüksek şifreleme özelliği kullanarak kullanıcılara gizlilik konusunda en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. Nord VPN yazılımının Android ve iOS sürümü birçok kullanıcı tarafından yetersiz bulunuyor fakat Nord VPN bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve yakında bir çözüm bulacağı düşünülüyor.

Gizlilik için aldığı ekstra tedbirlerden dolayı ise bu yazılımın hızı diğerlerine kıyasla daha az olabilir ancak kullanıcılar Nord VPN ile gizlilik konusunda hiçbir sorun yaşamaz. Yine de herhangi bir sorun halinde Nord VPN gelişmiş bir müşteri desteği hizmeti vermektedir.

Daha fazla bilgi >>

3) Express VPN

[wpsm_column size=”one-half”][wpsm_pros title=”Lehte:”]

  • 90’dan fazla ülkede kullanılabilir
  • Yüksek şifreleme
  • En iyi anonim gezinme
  • 90’dan fazla ülkede sunucu bulundurma
  • Tüm platformlar için uygulama 

[/wpsm_pros][/wpsm_column][wpsm_column size=”one-half” position=”last”][wpsm_cons title=”Aleyhte:”]

  • Sadece 3 cihazda geçerlilik
  • Diğer yazılımlara kıyasla daha yüksek fiyat

[/wpsm_cons][/wpsm_column]

Express VPN her sene olduğu gibi 2018 yılında da sektörün en başarılı yazılımları arasında yer alıyor. Bu yazılımın en büyük özellikleri arasında hız faktörü yer almaktadır. Express VPN piyasadaki en hızlı VPN olma yolunda kararlı adımlar atmaktadır. Bu VPN genellikle profesyonel olmayan bireysel internet kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir ve bu kullanıcıların ihtiyaçlarını başarıyla karşılamaktadır. Yüksek şifreleme özelliğiyle gizli ve hızlı bir gezinme hizmeti sunan Express VPN sadece 3 tane cihazda (bilgisayar, tablet ve telefon) kullanılabilir.

Bu nedenle sadece belli kitleler tarafından kullanılabilir. 90’dan fazla ülkede geçerli olsa da Express VPN’in server yani sunucu sayısı diğer yazılımlara kıyasla daha azdır. Ancak bu yazılım profesyonel olmayan bireysel kullanıcıların her türlü ihtiyacını karşılar ve yazılımın hem kurulumu hem de kullanımı oldukça kolaydır.

Daha fazla bilgi >>

VPN Yazılımları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

VPN Nedir ve Nasıl Kullanılır?

VPN yani Virtual Private Network Türkçede Sanal Özel Ağ anlamına gelmektedir. İnternet kullanıcıları bu sanal ağları kullanarak normalde bağlandıkları gerçek ağları gizleyebilir ve böylece internette güvenli bir şekilde gezinebilirler. VPN’in çalışma mantığı basitçe sanal tünellere dayanır diyebiliriz. Bu tüneller şifrelerle oluşturulur ve kullanıcının bağlandığı ağı görünmez hale getirirler. Hatta kullanıcılar VPN sayesinde farklı bir ülkeden bağlanıyormuş gibi gözükerek yasaklı sitelere de erişebilirler. İnternet kullanıcılarının VPN kullanabilmesi için öncelikle bir yazılım elde etmesi gerekir.

VPN Kullanımının Dezavantajları Nelerdir?

VPN kullanımın birçok faydası olduğu gibi elbette dezavantajları vardır. Peki, bu dezavantajlar nelerdir? Öncelikle VPN kullanımı kullanıcı ile internet arasında bir sanal ağdır ve burada işlem yapar. Bu nedenle kullanıcının internete bağlanması duruma göre yavaşlayabilir. İkinci olarak bulunduğunuz ülke farklı gözükeceği için arama motorlarının dili değişebilir. Son olarak, bazı güvenilir olmayan yazılımlar güvenlik sağlamak yerine güvenlik açığına neden olabilir.

VPN nasıl indirilir ve kurulur?

Eğer cihazınıza VPN yüklemeye karar verdiyseniz öncelikle bir VPN yazılımı seçmeniz gereklidir. Daha sonra seçmiş olduğunuz programı internetten indirmeniz gerekir. Fakat indireceğiniz yerler mutlaka güvenilir olmalıdır. Ya o programın resmi sitesinden indirmelisiniz ya da (eğer yazılımı eklenti şeklinde indiriyorsanız) tarayıcıların eklenti sekmesinden indirmelisiniz. İndirdiğiniz kurulum dosyasına tıklayarak yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazılım kullanmanız haricinde kendiniz de manuel olarak VPN yani sanal ağ yaratabilirsiniz. Windows bilgisayarlarda ağ ve paylaşım merkezinden yeni ağ kurma seçeneğine tıklayarak ve bağlanmak istediğiniz host adresini (internetten bulabilirsiniz) girerek VPN bağlantısı kurabilirsiniz.

Manuel VPN yaratma özelliği Android ve iOS işletim sistemli cihazlarda da mevcuttur.

Neden Bedava VPN Yerine Ücretli VPN Kullanılmalıdır?

Artan talep ve ilgi sonucu internet dünyasında birçok ücretsiz VPN yazılımı yerini almıştır. Doğal olarak kullanıcıların ücretli yazılım yerine ücretsiz yazılım tercih etmek istemesi muhtemeldir. Fakat birçok uzman bunun aslında uzun vadede çok riskli olacağını savunmaktadır. Peki, neden?

Öncelikle VPN yazılımlarının asıl amacının güvenlik olduğunu hatırlatmakta fayda var. Fakat birçok ücretsiz VPN yazılımı, kullanıcıların isteğini basitçe gidererek asıl amacından çıkar ve kullanıcı güvenliğini daha da tehlikeye sokar. Çünkü VPN yazılımları kullanıcıların ağ ayarlarına erişme hakkına sahiptir ve bazı kötü amaçlı geliştiriciler bu hakkı kendi çıkarları için kullanarak kullanıcıların gizliliğine ve ağ ayarlarına zarar verir.

Tabi ki de piyasada güvenilir ücretsiz VPN yazılımları da vardır fakat bu yazılımlar da güvenlikten ziyade erişim sağlamaya odaklanır. Bedava oldukları için bu yazılımların kendi sunucuları yoktur ve bu nedenle hizmetlerini sürdürmek için kullanıcıların ağlarından faydalanırlar. Bu durum güvenlik elde etmek isteyen bir kullanıcıya yeterli güvenlik sağlamaz. Bir başka deyişle ücretsiz VPN kullananlar tamamen anonim ve görünmez olamazlar. Ayrıca bu VPN yazılımları (Netflix gibi) her siteye erişim imkanı sağlamaz.

Sadece ücretli VPN yazılımları her kullanıcıya özel şifre sunarak gerçek bir anonim olma özelliği sağlar. Güçlü şifreleme sayesinde kullanıcılar hem güvenli bir şekilde internette dolaşabilir hem de hemen hemen her siteye erişebilirler. Ücretli VPN’ler tüm bunları sağlarken hız konusunda da her geçen gün gelişme göstermektedirler.

Yasaklı Siteler İçin Nasıl VPN Kullanılır?

Yasaklı bir siteye VPN kullanarak erişmeniz için yapmanız gereken tek şey ya bir yazılım yardımıyla ya da manuel olarak VPN kullanımını aktif hale getirmektir. Böylelikle o siteye normal bir şekilde direkt olarak erişebilirsiniz. Manuel olarak aktif hale getirmek için cihazınızın ağ ayarlarına spesifik bir VPN eklemeniz gereklidir. Yani belli bir ülkedeki host adresini bulmanız gereklidir.  Yazılım kullanmayı tercih ederseniz yüklediğiniz yazılımı açarak VPN’i aktif hale getirebilirsiniz. Daha sonra tarayıcınıza girip o siteyi açtığınızda erişim engeli olmadığını görebilirsiniz.

Chrome İçin VPN Uzantısı Nedir?

VPN kullanımının çeşitli yolları vardır. Bunlardan biri de tarayıcı uzantısı olarak VPN kullanımıdır. Uzantılar, tarayıcı deneyimini geliştirmek ve kolaylaştırmak için oluşturulan ve tarayıcı bünyesinde çalışan ek yazılımlardır. Chrome, Google tarafından geliştirilen bir tarayıcıdır ve kendi bünyesinde uygulama mağazası bulundurmaktadır. Bu mağazada ücretli ve ücretsiz VPN uzantıları da mevcuttur. Kullanıcılar bu uzantıyı otomatik VPN kurulumu için Chrome mağazasından tarayıcılarına yükleyebilirler. Uzantı elde etmenin bir başka yolu da kurulu bir VPN yazılımının uzantısını tarayıcıya eklemektir. Çoğu yazılım bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirir. Bu sayede kullanıcılar internette gezinti halinde iken tarayıcıyı hiç kapatmadan tek bir tıkla VPN’i aktif hale getirebilir.

Hangi Protokoller En İyileridir?

VPN protokolleri sanal ağ elde etmek için ne tür bir şifreleme kullanıldığını belirlemeye yarar. Yani VPN’leri kullanıcıların gizlenmesine yarayan sanal tünellere benzetirsek, protokoller de o tünelin malzemesidir. Peki, hangi protokoller en iyileridir?

OpenVPN ve IKEv2 isimli protokoller başlıca en iyi iki protokoldür. OpenVPN birçok bilişimci tarafından en iyi protokol olarak kabul edilmektedir. Bu protokol hem güvenlik hem de hizmet açısından en iyi hizmeti sunan protokoldür. IKEv2 ise güvenlik konusunda OpenVPN kadar iyi olmasa da hız ve kolay bağlanma özelliği sayesinde en iyi protokoller arasındaki yerini korumaktadır. Bu protokol özellikle mobil cihazlar için oldukça kullanışlıdır. Bilişim dünyasındaki diğer protokollerin varsayılan protokol olarak tercih edilmesi ise güvenlik açısından tavsiye edilmez.

Diesen Artikel teilen

Ähnliche Artikel